100% dansk hjemmeside | Verificerede og originale produkter | Altid 14 dages returret

0

Din kurv er tom

Christian August

!_ChristianAugust_WIP_march2021_03.jpg
 

Christian August blev født i Halle i 1977 og studerede ved Burg Giebichenstein University of Art and Design Halle. Han har boet og arbejdet i Berlin siden 2008.

I midten af halvfemserne begyndte han at male på vægge i byen og beskæftige sig med overflader, urbanitet og arkitektur. August’ entusiasme for denne slags kunst inspirerer ham stadig.

Christian August foretrækker at male på uberørte vægge i det fri, vægge, der står alene og udstråler noget særligt. Vægge kan variere i overfladestruktur, farve og format. Han ser vægge som arkitekturens hud. De adskiller offentligheden fra den private. De danner huse og skaber grænser.

Lærred og samlinger er lige så vigtige for hans arbejde. Men faktum er, at han arbejder anderledes på lærred end på byens vægge.

 
Det er vigtigt at se verden i al dens kompleksitet. Det kan være meget farligt at enkle den
— CHRISTIAN AUGUST
 

Hans malerier er en form for abstrakt udtryk. Udgangspunktet for hans værker er ofte en skitse eller et fotografi, der skildrer en hverdagssituation eller opdagelse. I sit malede arbejde forsøger han at oversætte det til en slags følelse eller en løsrevet poetisk synlighed. Han kan lide at beskæftige sig med temaer som forgængelighed, urbanitet og tegn i samtidskunst.

Christian August er inspireret af mange daglige ting. Han elsker at gå gennem gaderne og opdage sjove og bisarre situationer, tegninger, arkitektur, mennesker.

I sit maleri kan han lide at arbejde med forskellige gråtoner mellem sort og hvid. For ham er det udtryk for en vis kompleksitet. Han synes, det er vigtigt at se verden i al dens kompleksitet. Det kan være meget farligt at have enkle løsninger, der flader virkeligheden. Så han prøver at se på konflikter fra forskellige perspektiver.

I sidste ende er det indlysende - alt har sin egen sandhed. Også kunst.

 Læs flere indlæg

Louise Norsker | SPLISH
Louise Norsker

Albert Aagaard | SPLISH
Albert Aagaard

Hanna Ilczyszyn | SPLISH
Hanna Ilczyszyn