100% dansk hjemmeside | Verificerede og originale produkter | Altid 14 dages returret

0

Din kurv er tom

Emily Besser

Photo by Emily Travis
 
Foto af Emily Travis
 

Alt, hvad Emily Besser ser, informerer hendes arbejde. Hun elsker at se på ældre håndlavede genstande, der har en dyb kompleks skønhed: tekstiler, keramik, malerier og tegninger af'Outsider' kunstnere. Hun elsker også kunstbøger, psykologi-podcasts, Dystopian fiktion og Sci-fi gyserfilm. Dog ændrer hendes interesser sig tit. Siden hun flyttede til London fra Sydney, Australien, bemærkede Besser, hvor stor en indflydelse årstiderne har på den måde, hun arbejder på. Om vinteren kan hun lide at skalere ned og tegne på papir i mindre skala. I varmere vejr, kan hun lide at være mere aktiv og lave større bevægelser med lagdelt maling på panel og lærred med frihed til at arbejde udenfor.

Jeg forholder mig til abstrakt maleri som en form for visuel poesi. Jeg læste poesi for at få min tænkning og mit hjerte ind i forskellige følelsesrum. Der er så meget plads i os. Uanset hvor kedelige eller stressende vores omgivelser er, så har vi vores fantasi og interne rum, der reagerer på poesi, musik og maleri 
— Emily Besser
 

Uanset hvordan hun arbejder på et givent tidspunkt, så er hendes vedvarende interesse i objekter og mennesker repræsenteret i en flad visuel form. ”Selvom det er lettere at sige, at mit arbejde er 'abstrakt', så er det ikke hele sandheden. Jeg laver repræsentationskunst, det er bare ikke en kopi af mit visuelle perspektiv. Snarere er jeg fascineret af, hvad folk og ting 'bærer' inde i dem: vener, celler, tanker, minder, glæde, vrede, og jeg prøver altid at forestille mig nye måder at prøve at vise disse ting på”.

Besser planlægger aldrig rigtigt at arbejde, da hun gerne vil været i nuet, når du begynder at være kreativ. Hvis hun nogensinde planlægger at arbejde på et projekt, så keder hun sig meget hurtigt, og al energien forsvinder.

”Spændingen ved at male og tegne er at finde ud af nye ting og sager. Det er tit det, der driver mig. Når jeg arbejder på noget, og jeg ubevidst bryder igennem muren eksploderer mulighederne, og der opstår en masse ting i mig: det er min slags eufori og frihed. Dog sker det sjældent, og kræver faktisk en masse kedelig og skuffende sessioner for at nå dertil”.Læs flere indlæg

Louise Norsker | SPLISH
Louise Norsker

Albert Aagaard | SPLISH
Albert Aagaard

Hanna Ilczyszyn | SPLISH
Hanna Ilczyszyn