100% dansk hjemmeside | Verificerede og originale produkter | Altid 14 dages returret

0

Din kurv er tom

Albert Aagaard

Photo by Adam AriFoto af Adam Ari
 

Albert Aagaard er født i 1997 i København. Som barn flyttede han til Tisvilde, hvor han tilbragte det meste af hans barndom med at samle biller ude i skoven. 

Hans værker udforsker forskellige emner omkring underbevidstheden og de tabuer der er omkring livet, sex og døden. Albert laver sjældent skitser før han maler, da han mener det begrænser hans måde at udtrykke sine underbevidste handlinger og følelser.

Litteratur er en af Alberts største inspirationer: ”Den måde ord skaber virkelighed på, kan ændre bevægelse når man maler et maleri.”

Alberts seneste værker er blevet inspireret af Alberts teori: At kunne udtrykke sig gennem kunst og litteratur skaber kun en altopædende misantropi i det menneskelige sind.

Når Albert starter på et nyt maleri, skifter han mellem at lave outlines med og uden bind for øjnene: ”Hvis man vil male et maleri, bliver man nødt til at frigøre sin fantasi. For eksempel, hvis jeg gerne vil male en hånd, giver jeg mig selv bind for øjnene, så jeg frit kan forestille mig, hvordan jeg tror en hånd ser ud, i stedet for at tegne efter en ”virkelig” hånd.”

 
Hvis man vil male et maleri, bliver man nødt til at frigøre sin fantasi. For eksempel, hvis jeg gerne vil male en hånd, giver jeg mig selv bind for øjnene, så jeg frit kan forestille mig, hvordan jeg tror en hånd ser ud, i stedet for at tegne efter en ”virkelig” hånd
— ALBERT AAGAARD

 

På det seneste er jeg blevet inspireret af den anarkistiske tankegang. Den vrede der er mod samfundet, eller et samfundsobjekt, hvor der handles, er et af de mest naturlige menneskelige træk. Jeg kom til den konklusion, at når man lever i et vestligt samfund, har man en mulighed for at leve med hundrede procent frihed, men for at gøre det bliver man nødt til at tage det fulde ansvar for ens eget liv og sine handlinger i omverdenen. At være i stand til at tage den frihed på sig kommer med en pris, som alt andet her i livet, hvis man ikke er forsigtig, bliver man slave af sig selv, ultimativ hedonisme er både pisken og ryggen. Bare husk at alt er frivilligt.”

At sidde med Albert i hans atelier i indre by i København kan være skræmmende, han er på dig med et smil, hans store blå øjne og en cigaret i munden og siger: ”Så hvad synes du?”efterfulgt af et grin fordi han ved man sidder i midten af rædslen og skønheden i projektionen af hans ubevidste. Læs flere indlæg

Dansk markedsplads vil samle de mest eksklusive produkter i Europa på én platform | SPLISH
Dansk markedsplads vil samle de mest eksklusive produkter i Europa på én platform

Oliver Bjerrehuus og SPLISH besøger Motarasu | SPLISH
Oliver Bjerrehuus og SPLISH besøger Motarasu

Eberhardt – moderne danske møbelbrands | SPLISH
Eberhardt – moderne danske møbelbrands