Arne Jacobsen

arne jacobsen stol møbler 

DANSK ARKITEKT, 1902-1971

Arne Jacobsen er efterkrigstidens mest berømte danske designer og arkitekt. Han er uddannet fra Kunstindustriskolen i 1924 og fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor han studerede arkitekt, i 1927. Arne Jacobsen arbejdede aktivt både som arkitekt og som designer og modtog mange prestigefyldte priser for sine designs, bl.a. CF Hansen-medaljen og Grand Prix of Milan XI Triennale.

Under 2. Verdenskrig i 1943 flygtede Arne Jacobsen med sin hustru i en robåd til Sverige på grund af sine jødiske aner. I båden var i øvrigt kollegaen Poul Henningsen og hans kone.

Jacobsens mest kendte projekt var Royal Hotel i København (1956-1960), hvor han designede alle detaljer fra tekstiler og lamper til bestik og møbler. AJ-lamperne, designet til Royal Hotel og fremstillet af Louis Poulsen, er et godt eksempel på hans strømlinede og elegante stil. Bestikket designet til Royal Hotel og produceret af Georg Jensen repræsenterer et stilrent design, der stadig bliver værdsat i dag. Hans mest kendte designs inkluderer stolene Ægget og Svanen, der var designet til Royal Hotel. Som det ofte skete med Arne Jacobsens designs, blev de i første omgang realiseret til et bestemt projekt og først senere sat i serieproduktion – det samme skete for AJ-lamperne, bestikkene og de møbler, han designede til hotellet. Royal Hotel var et yderst vigtigt projekt for Jacobsen, fordi han endelig kunne omsætte sine ideer om integrerede designs og arkitektur i praksis.

Jacobsen er ligeledes kendt for Cylinda-Line serien, designet for Stelton i 1967. Siden starten har Cylinda-Line været et ubestridt ikon for skandinavisk design, og i dag er serien en del af adskillige permanente samlinger på designmuseer over hele verden. Udover Svanen og Ægget er han internationalt kendt for især stolene: Syveren, Myren og Liljen.Læs flere indlæg

Derfor bør du købe brugte og vintage Chanel tasker
Ultimativ guide til Chanel tasken og de mange modeller

Vintage Chanel tasker er blevet meget populære i de senere år, da de er blevet et symbol på luksus og god smag.
brugte louis vuitton tasker til salg
Derfor bør du investere i vintage Louis Vuitton tasker

Der er mange grunde til at vælge at købe brugte Louis Vuitton tasker.
Reflections Copenhagen – en verden af skønhed til hjemmet
Reflections Copenhagen – en verden af skønhed til hjemmet

Læs hvordan Reflections Copenhagen pioner inden for det kreative felt for at skabe de højeste æstetiske designs.