Murano lamper vinder stor popularitet i Danmark

Brugte lamper, tasker, møbler, kunst

 

Vintage lamper vinder generelt popularitet

Genbrug og vintage lamper har vundet stor popularitet i de senere år, da der er blevet øget fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. Det handler kort sagt om at gøre brug af lmaper, der allerede findes, i stedet for at producere nye, hvilket kan være en måde at mindske belastningen på miljøet på.

Vintage produkter er ting, der er blevet produceret i fortiden og nu sælges igen, og de kan have en vis charme og historie forbundet med sig.

Derfor skal du købe brugte lamper

Der er mange fordele ved at vælge genbrug og vintage produkter. For det første er det godt for miljøet, da det mindsker mængden af affald og reducerer behovet for at producere nye ting, hvilket kan spare på råstoffer og energi. Det kan også være en god måde at spare penge på, da genbrugs- og vintageprodukter ofte sælges til lavere priser end nye produkter.

Der findes mange forskellige genbrugs- og vintageprodukter, lige fra møbler og tøj til legetøj og husholdningsapparater. Der er mange steder, hvor man kan købe genbrugs- og vintageprodukter, lige fra genbrugsbutikker og loppemarkeder til online markedspladser og auktioner.

Der er også en stigende trend med at upcycle, hvilket er at omdanne gamle ting til nye og unikke produkter. Dette kan være en god måde at give gamle ting et nyt liv og samtidig skabe noget unikt og personligt.

Samlet set er genbrug og vintageprodukter en god måde at være bæredygtig på og samtidig sparer du penge. Det er en win-win situation, hvor man kan gøre en positiv indvirkning på miljøet.

Historien bag Murano-lamper

Historien bag Murano-lamper går tilbage flere hundrede år til øen Murano i Venedig, Italien. Murano er kendt for sin lange tradition inden for glassblæsning, og lamper lavet af Murano-glas har været populære i mange år.

Det var i det 13. århundrede, at glassblæsere fra Venedig begyndte at flytte til øen Murano for at undgå brandfare i byen. Her fandt de de ideelle betingelser for at udvikle deres færdigheder og skabe unikke og eksklusive glassprodukter.

I løbet af årene har Murano-lamper været efterspurgt af kongelige og aristokrater over hele Europa. Glassblæserne på øen har udviklet mange avancerede teknikker for at skabe lamper i en række forskellige stilarter og designs.

I dag er Murano-lamper stadig efterspurgt for deres skønhed og elegance. De er ofte unikke stykker med en historie og charme, og er blevet eftertragtede samlerobjekter. Selvom der er mange kopier og efterligninger af Murano-lamper på markedet, kan man være sikker på ægtheden ved at købe fra anerkendte forhandlere eller direkte fra glassblæsere på øen Murano.

Brugte Murano lamper Venetian chandeliers

Køb ægte Murano-lamper hos os

Køb af Murano lamper i Danmark kan være lidt af en udfordring, da disse lamper typisk produceres i Italien og sælges primært der. Der er dog stadig muligheder for at finde Murano lamper i Danmark. En mulighed er at besøge specialbutikker, der forhandler italienske design- og kunsthåndværk, eller tage på tur til Italien og købe lamperne direkte derfra. Det er også muligt at købe brugte Murano lamper gennem onlineshops såsom splish.dk. Se vores sortiment her.

En anden mulighed er at søge efter danske forhandlere, der importerer Murano lamper eller e-shops der sælger dem. Det anbefales at undersøge forhandlerens omdømme og sikre sig at lamperne er ægte Murano lamper før køb.

Liste over de mest populære Murano-lamper

Der er mange forskellige typer af Murano-lamper, og populariteten kan variere afhængigt af personlig smag og trend. Nogle af de mest populære Murano-lamper inkluderer:

 • Lysekroner: Disse lamper er kendt for deres prægtige design og detaljerede udskæringer. De er ofte lavet af klart eller farvet glas og kan indeholde perler eller krystaller.

 • Bordlamper: Disse lamper er mindre end lysekroner og er ofte lavet af farvet glas med enklere designs. De er populære på grund af deres kompakte størrelse og evnen til at tilføje et touch af elegance til et rum.

 • Væglamper: Disse lamper er normalt lavet af farvet glas og er monteret på væggen. De er ofte lavet i enklere designs og kan være en god måde at tilføje belysning til et rum uden at optage for meget plads.

 • Gulvlamper: Disse lamper er ofte lavet i enklere designs og kan være en god måde at tilføje ekstra belysning til et rum.

 • Kuglelamper: Disse lamper er kendt for deres enkle og elegante design. De er ofte lavet af klart glas og kan indeholde farvede perler eller krystaller.

  Murano bordlamper vintage

  Navne på populære Murano-lamper

  • Venetian chandeliers: Disse lamper er kendt for deres prægtige design og detaljerede udskæringer. De er ofte lavet af klart eller farvet glas og kan indeholde perler eller krystaller.

  • Filigrana bordlamper: Disse lamper er kendt for deres fine filigran arbejde, som giver dem et unikt og elegant look.

  • Barovier gulvlamper: Disse lamper er kendt for deres komplekse design og farvekombinationer, som er skabt ved hjælp af en teknik kendt som Barovier-teknikken.

  • Seguso kuglelamper: Disse lamper er kendt for deres enkle og elegante design, og er ofte lavet af klart glas med farvede perler eller krystaller.

  • Aurelia væglamper: Disse lamper er kendt for deres smukke og unikke designs, som ofte er lavet ved hjælp af en teknik kendt som aurelia-teknikken.

  • Mushroom bordlampe: Murano mushroom bordlampe er en lampe som er designet med en form, der ligner en svamp og er lavet af glas.

  Murano lampe brugt  Læs flere indlæg

  Murano vase SPLISH
  5 Unikke vaser til dit hjem - En guide til elegance & harmoni

  Vaser er et alsidigt element til dit hjem, der tilfører både harmoni og karakter til din stil. Udforsk et varieret udvalg af vaser, hver med sin unikke evne til at bidrage til din indretning på forskellige måder.
  Poul Hundevad
  Poul Hundevad

  Poul Hundevad var en dansk møbelarkitekt, som er kendt for sine møbledesigns, der forbinder enkel æstetik med funktionalitet.
  Danish designer Andrea Larsson showcasing her crystal collection
  Reflections Copenhagen – en verden af skønhed til hjemmet

  Reflections Copenhagen blev grundlagt i 2015 af den danske designer, Andrea Larsson.