6 tips: Sådan samler du på dansk design

Dansk designer møbler

Alt du skal vide, når du køber brugte møbler på nettet


Der er mange måder at samle på dansk design på, afhængigt af dine personlige interesser og mål for samlingen. Her er nogle få ting, du kan overveje, når du begynder at samle på dansk design:

  1. Vælg et bestemt område eller tidsperiode: Det kan være en god idé at vælge et bestemt område, du vil samle på, såsom møbler, lamper eller keramik. Du kan også vælge at samle på design fra en bestemt tidsperiode, såsom 1950'erne eller 1960'erne.

  2. Gør din research: Lær så meget som muligt om de designere og værker, du er interesseret i. Det kan hjælpe dig med at forstå deres kontekst og værdi.

  3. Find ud af dit budget: Det er vigtigt at have en forståelse for, hvad du har råd til at investere i din designsamling. Der er designobjekter til alle priser, så du kan være kreativ og finde noget, der passer til dit budget

  4. Gå på udstillinger og besøg gallerier: Det kan være en god idé at besøge udstillinger og gallerier for at se designobjekter i person. Dette kan hjælpe dig med at få en fornemmelse af, hvad der er tilgængeligt på markedet og give dig mulighed for at møde designere og gallerister.

  5. Vær varsom med, hvad du køber: Det er vigtigt at være kritisk og forsigtig, når du køber designobjekter. Sørg for at du køber fra en pålidelig kilde, og undersøg objektet grundigt, inden du foretager et køb.

  6. Opbevar og vedligehold dine designobjekter ordentligt: Når du har købt designobjekter, er det vigtigt at opbevare og vedligeholde dem på den rigtige måde for at sikre, at de bevarer deres værdi. Dette kan omfatte at opbevare dem på et køligt, tørt sted uden for meget lys, og at sørge for, at de ikke udsættes for fugt eller skader.

Vintage møbler

Vintage møbler er blevet utroligt populære i de seneste år, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Disse møbler fra fortiden udstråler en unik charme og karakter, som moderne møbler ofte har svært ved at konkurrere med. De byder på en række fordele, der gør dem eftertragtede og elsket af folk over hele verden.

En af de mest afgørende faktorer for populariteten af vintage møbler er deres unikke design. Mange af disse møbler blev håndlavet eller produceret i en tid, hvor der var mere fokus på håndværk og individualitet. Resultatet er smukke og tidløse designs, der skiller sig ud fra masseproducerede møbler. Vintage møbler er ikke kun funktionelle, de er også kunstværker i sig selv.

Vintage møbler er som tidskapsler af historie. Hver ridse, plet eller patina på overfladen har en historie bag sig. Når man køber vintage møbler, bringer man en lille del af fortiden ind i sit hjem, og det tilføjer en dybde og karakter, som moderne møbler sjældent kan levere. Disse møbler fortæller historier om tidligere ejere, tidligere tidspunkter og tidligere måder at leve på.

Holdbarhed er en anden grund til populariteten af vintage møbler. Mange af dem er lavet af materialer af høj kvalitet, såsom massivt træ eller ægte læder. Dette gør dem utroligt holdbare, og de kan ofte vare i årtier eller endda århundreder med den rette pleje. Dette er et klart skift væk fra den moderne kultur med engangsprodukter og brug-og-smid-væk-mentalitet.

I en tid, hvor bæredygtighed er i fokus, er vintage møbler en miljøvenlig mulighed. Genbrug af møbler reducerer behovet for ny produktion og mindsker spild. Det er en måde at reducere ens økologiske fodaftryk og bidrage til at bevare vores planet.

En bemærkelsesværdig egenskab ved vintage møbler er deres alsidighed. De kan passe ind i forskellige indretningsstile. Uanset om du har et moderne minimalistisk hjem, en mere traditionel indretning eller et boheme miljø, kan vintage møbler tilpasses og tilføje karakter til ethvert rum.

Nogle vintage møbler kan også være en investering. Priserne på visse stykker kan stige over tid, hvilket betyder, at investering i kvalitetsmøbler fra fortiden ikke kun er en måde at forbedre dit hjem på, men det kan også være en økonomisk fornuftig beslutning.

Endelig vækker vintage møbler ofte en følelse af nostalgi. For nogle mennesker minder de om deres barndom eller ungdomstid. Dette kan skabe en følelse af nostalgi og komfort i hjemmet, der er svær at opnå med moderne møbler.

I sidste ende er populariteten af vintage møbler en kombination af deres æstetiske appel, historiske værdi, bæredygtighed og evne til at tilføje personlighed og autenticitet til vores moderne livsstil. Disse møbler giver os mulighed for at forbinde med fortiden på en meningsfuld måde og skabe smukke, funktionelle rum, der fortæller vores unikke historie.

 

Vi garanterer altid 14 dages returret

Se alle vores møbler her:

https://splish.dk/collections/moblerLæs flere indlæg

Vis mig dit hjem – ny serie om bolig og indretning
Vis mig dit hjem – ny serie om bolig og indretning

Bliv inspireret af vores nye serie "Vis mig dit hjem", hvor vi besøger spændende personligheder og udforsker deres unikke boligindretning.
Murano vase SPLISH
5 Unikke vaser til dit hjem - En guide til elegance & harmoni

Vaser er et alsidigt element til dit hjem, der tilfører både harmoni og karakter til din stil. Udforsk et varieret udvalg af vaser, hver med sin unikke evne til at bidrage til din indretning på forskellige måder.
Poul Hundevad
Poul Hundevad

Poul Hundevad var en dansk møbelarkitekt, som er kendt for sine møbledesigns, der forbinder enkel æstetik med funktionalitet.