6 tips: Sådan samler du på kunst (September 2023)

Moderne kunst investering

 

Opdateret 27. september 2023

Der er mange måder at samle kunst på, og det afhænger meget af dine personlige interesser og mål for samlingen. Her er nogle få ting, du kan overveje, når du begynder at samle på kunst:

  1. Vælg en kunstner eller kunstnerisk stil, der appellerer til dig: Det kan være en god idé at vælge et bestemt område, du vil samle på, såsom impressionisme, modernisme eller fotografi.

  2. Gør din research: Lær så meget som muligt om de kunstnere og værker, du er interesseret i. Det kan hjælpe dig med at forstå deres kontekst og værdi.

  3. Find ud af dit budget: Det er vigtigt at have en forståelse for, hvad du har råd til at investere i din kunstsamling. Der er kunstværker til alle priser, så du kan være kreativ og finde noget, der passer til dit budget.

  4. Gå på udstillinger og besøg gallerier: Det kan være en god idé at besøge udstillinger og gallerier for at se kunstværker i person. Dette kan hjælpe dig med at få en fornemmelse af, hvad der er tilgængeligt på markedet og give dig mulighed for at møde kunstnere og gallerister.

  5. Vær varsom med, hvad du køber: Det er vigtigt at være kritisk og forsigtig, når du køber kunst. Sørg for at du køber fra en pålidelig kilde, og undersøg værket grundigt, inden du foretager et køb.

  6. Opbevar og vedligehold dine kunstværker ordentligt: Når du har købt kunstværker, er det vigtigt at opbevare og vedligeholde dem på den rigtige måde for at sikre, at de bevarer deres værdi. Dette kan omfatte at opbevare dem på et køligt, tørt sted uden for meget lys, og at sørge for, at de ikke udsættes for fugt eller skader.

Abstrakt kunst

Abstrakt kunst udgør en helt særlig og dyrebar del af vores kunstsamling på SPLISH. Hvad der gør disse abstrakte værker så unikke og værdifulde er deres evne til at udfordre vores opfattelse af kunst og invitere til en dybere refleksion.

Det, der ofte gør abstrakte værker dyrebare, er den måde, de formår at fange øjet og sindet på. Trods deres manglende konkrete genkendelige former eller figurer formår de at skabe en stærk forbindelse med betragteren. Denne forbindelse kan være intens og personlig, og det er ofte det, der gør et abstrakt kunstværk dyrebart for sin ejer.

Disse dyrebare abstrakte værker er ofte skabt med stor omhu og dygtighed af kunstnere, der mestrer teknikker og materialer. Farver, former, teksturer og kompositioner kombineres på en måde, der ikke kun er visuelt tiltalende, men også følelsesmæssigt gribende. Kunsten er en manifestation af kunstnerens vision og dygtighed, hvilket gør hvert værk unikt og uerstatteligt.

Abstrakte værker kan også have historisk betydning og tilhøre en bestemt kunstnerisk bevægelse eller periode. Dette kan øge deres værdi som kunsthistoriske dokumenter og gøre dem til eftertragtede samlerobjekter. Nogle gange kan de også repræsentere en betydningsfuld periode i kunstnerens egen karriere og derfor være særlig dyrebare for samlere og kunstentusiaster.

Endelig kan den dyrebare karakter af abstrakte værker også afspejle kunstmarkedets efterspørgsel og udbud. Sjældenhed og efterspørgsel kan drive prisen op, især hvis værket er blevet anerkendt og værdsat af både kritikere og samlere.

På SPLISH er vi stolte af at præsentere en samling af dyrebare abstrakte kunstværker, der repræsenterer en bred vifte af stilarter og kunstneriske udtryk. Disse værker er ikke kun smukke, men også betydningsfulde og berigende for dem, der vælger at bringe dem ind i deres liv og hjem.

Figurativt kunstværker

Udover vores dyrebare abstrakte værker, tilbyder SPLISH også en imponerende samling af figurativ kunst, der er lige så værdifuld og betydningsfuld. Figurativ kunst adskiller sig fra abstrakt kunst ved at indeholde genkendelige figurer, objekter og motiver, ofte skildret på en måde, der er tættere på virkeligheden.

Hvad der gør figurativ kunst dyrebart og unikt, er dens evne til at formidle følelser, historier og menneskelige erfaringer på en visuel måde. Figurative værker kan fange øjeblikke, portrættere karakterer og fortælle historier, der taler direkte til betrachterens følelser og intellekt.

Mange figurative kunstværker er udført med stor teknisk dygtighed og omhu. Kunstnerne bag disse værker har ofte investeret tid og energi i at mestre deres færdigheder, hvilket resulterer i kunstværker, der ikke kun er smukke, men også teknisk imponerende. Dette bidrager til deres dyrebare karakter og æstetiske værdi.

Ligesom abstrakte værker kan figurativ kunst også have historisk betydning. Det kan afspejle en bestemt tid, kultur eller social bevægelse og derfor være vigtig i en kunsthistorisk kontekst. Figurative værker kan også repræsentere en kunstners personlige udvikling og dygtighed i forskellige perioder af deres karriere.

På SPLISH stræber vi efter at præsentere en mangfoldig samling af figurative kunstværker, der spænder over forskellige stilarter og udtryk. Vores mål er at tilbyde vores kunder muligheden for at fordybe sig i kunstværker, der ikke kun er smukke at se på, men også berører hjertet og sindet. Vores figurative kunstværker er et udtryk for menneskelig kreativitet og dygtighed, og de kan berige ethvert hjem eller kunstsamling på en meningsfuld måde.Læs flere indlæg

Vis mig dit hjem – ny serie om bolig og indretning
Vis mig dit hjem – ny serie om bolig og indretning

Bliv inspireret af vores nye serie "Vis mig dit hjem", hvor vi besøger spændende personligheder og udforsker deres unikke boligindretning.
Murano vase SPLISH
5 Unikke vaser til dit hjem - En guide til elegance & harmoni

Vaser er et alsidigt element til dit hjem, der tilfører både harmoni og karakter til din stil. Udforsk et varieret udvalg af vaser, hver med sin unikke evne til at bidrage til din indretning på forskellige måder.
Poul Hundevad
Poul Hundevad

Poul Hundevad var en dansk møbelarkitekt, som er kendt for sine møbledesigns, der forbinder enkel æstetik med funktionalitet.