Bernard Arnault: Han ejer Louis Vuitton og er verdens rigeste mand (juni 2024)

 

Bernard Arnault ejeren af Louis Vuitton

 

Opdateret: 6. juni 2024

Elon Musk er igen verdens rigeste mand, ifølge de seneste opdateringer fra Bloomberg Billionaires Index. Musk, der er administrerende direktør for Tesla og SpaceX, har overhalet Bernard Arnault, LVMH's administrerende direktør, som tidligere havde titlen. Stigningen i Musks formue skyldes primært en stigning i Teslas aktiekurs, hvilket har øget hans samlede nettoværdi betydeligt.

Dette skifte markerer endnu en milepæl for Musk, som fortsætter med at være en central figur i teknologisektoren og rumfartsindustrien.

Introduktion

Ifølge Forbes Magazine er Elon Musk blevet slået af pinden som verdens rigeste mand. Den eftertragtede- og ansvarsfulde titel tilhører nu i stedet en 74-årig franskmand, der til daglig sidder i spidsen for det franske multinationale holdingselskab LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton SE) som formand og CEO. Navnet er Bernard Arnault, og franskmanden har, om nogen, sin magtfulde finger siddende på modeindustrien puls, idet han ejer flere af de helt store modehuse, bl.a. Louis Vuitton.

Louis Vuitton
er det franske modehus, der er ejet af LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton SE), der er et multinationalt holdingselskab for luksusprodukter. Louis Vuitton er særligt kendt for sine luksuriøse lædervarer, sko og tasker og er et af de mest anerkendte og velkendte modehus i verden. Det blev grundlagt af Louis Vuitton i 1854 og har siden udvidet sin produktlinje til at omfatte tøj, juveler, ure og andre luksusprodukter. 


Louis Vuitton er en del af LVMH's Fashion & Leather Goods-division, der også omfatter andre modehus som Dior, Fendi og Marc Jacobs.

Hvem er Bernard Arnault?

Bernard Arnault er født den 5. marts 1949 i Roubaix (Frankrig), hvor han startede sin karriere i sin fars byggefirma. Han gik derefter ind i ejendomsbranchen og opkøbte flere selskaber, herunder Boussac, som ejede modehuset Christian Dior.

Arnault omdannede Dior til et af verdens mest eftertragtede brands og byggede derefter LVMH-gruppen ved at opkøbe en række andre luksusmærker, herunder Louis Vuitton, Givenchy og Fendi.


Arnault er ifølge Forbes Magazine den anden rigeste mand i dag, og hans personlige formue anslås til at være over 211 milliarder dollar (pr. november 2023). Han er også en stor kunstsamler og har doneret betydelige summer til kunstinstitutioner i Frankrig.

Bernard Arnault forbes magazine

Disse brands er ejet af LVMH

LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) ejer en række forskellige luksusmærker inden for forskellige kategorier, herunder mode og lædervarer, parfume og kosmetik, ur- og smykkefremstilling, spiritus og vin. Nogle af de mest kendte mærker, som LVMH ejer, inkluderer:

 • Louis Vuitton

 • Dior

 • Fendi

 • Celine

 • Givenchy

 • Kenzo

 • Marc Jacobs

 • Bvlgari

 • Tag Heuer

 • Hublot

 • Moët & Chandon

 • Veuve Clicquot

 • Krug

 • Hennessy

LVMH ejer også andre mindre kendte mærker og virksomheder inden for disse kategorier.

LVMH's initiativer indenfor bæredygtighed

Selvom LVMH primært er kendt for sine luksusmærker og produkter, har virksomheden også en betydelig tilstedeværelse inden for filantropi og samfundsansvar.

LVMH har etableret flere velgørende fonde og initiativer, herunder LVMH Institut des Métiers d'Excellence, som har til formål at fremme og bevare traditionelle håndværksfærdigheder inden for mode, lædervarer og andre luksusområder. Virksomheden har også støttet en række kunst- og kulturprojekter, herunder restaureringen af ​​Notre Dame-katedralen i Paris efter branden i 2019.

LVMH har også forpligtet sig til at reducere sin miljøpåvirkning og bæredygtighed. Virksomheden har fastsat ambitiøse mål om at reducere sin CO2-udledning og energiforbrug og øge andelen af ​​bæredygtige materialer i deres produkter.

Disse filantropiske og bæredygtighedsinitiativer viser, at LVMH forstår vigtigheden af ​​at tage et socialt ansvar som en stor virksomhed og arbejder aktivt for at gøre en positiv forskel i samfundet og i verden som helhed.

Bernard Arnault: Manden bag verdens største luksuskoncern

Bernard Arnault er verdens rigeste mand og adm. direktør for LVMH, verdens største luksuskoncern. Med et personligt netværk på omkring 180 milliarder dollars (net worth) er Arnault en af de mest succesrige forretningsmænd i verden ifølge Forbes Magazine (maj 2023).

Louis Vuitton – et ikonisk modehus

Louis Vuitton, et ikonisk modehus grundlagt af den franske designer af samme navn, er kendt for sin fremragende kvalitet, tidløse stil og luksuriøse produkter. Siden grundlæggelsen i 1854 er Louis Vuitton blevet et symbol på eksklusivitet og elegance og har cementeret sin position som et af verdens mest prominente modebrands.

Louis Vuittons signaturprodukt er deres luksuriøse rejsekufferter. Disse kufferter er lavet af fineste læder, og deres distinkte monogrammønster, der består af virksomhedens initialer, er blevet kendt over hele verden. Med tiden har Louis Vuitton udvidet deres produktlinje for at inkludere en række andre accessories som håndtasker, tegnebøger, bælter, smykker og tøj til både mænd og kvinder.

Det, der adskiller Louis Vuitton fra andre modehuse, er deres konstante stræben efter innovation og nyskabelse. På trods af at de værner om deres tradition og arv, har de altid været ivrige efter at forny sig og tilpasse sig de skiftende modetendenser. Gennem samarbejder med fremtrædende designere og kunstnere er det lykkedes dem at skabe spændende kollektioner og samarbejder, der har fanget offentlighedens opmærksomhed og cementeret deres position som pionerer inden for modeindustrien.

Ud over deres engagement inden for mode har Louis Vuitton også vist deres støtte til kunst og kultur. Virksomheden har indledt samarbejder med anerkendte kunstnere og sponsoreret kunstudstillinger over hele verden. Ved at forene mode og kunst har Louis Vuitton skabt en unik oplevelse for deres kunder og positioneret sig som en ambassadør for luksus og kreativitet.

FAQ om LVMH

Q: Hvad betyder LVMH?
A: LVMH står for Louis Vuitton Moët Hennessy, som er navnet på den franske multinationale luksusvarer-koncern.

Q: Hvilke mærker ejer LVMH?
A: LVMH ejer en række luksusmærker inden for mode og lædervarer, parfume og kosmetik, ur- og smykkefremstilling, spiritus og vin. Nogle af de mest kendte mærker inkluderer Louis Vuitton, Dior, Fendi, Bvlgari, Celine, Givenchy, Kenzo, Marc Jacobs, Tag Heuer, Hublot, Moët & Chandon, Veuve Clicquot og Hennessy.

Q: Hvor er LVMH baseret?
A: LVMH er en fransk virksomhed med hovedkvarter i Paris.

Q: Hvordan har LVMH's indtjening været i de seneste år?
A: LVMH har haft en stabil og imponerende indtjening i de seneste år. I 2020 havde virksomheden en omsætning på ca. €44,7 milliarder og en nettoindtjening på ca. €4,7 milliarder.

Listen over verdens rigeste mennesker

 1. Elon Musk: Elon Musk er en af verdens mest bemærkelsesværdige iværksættere og blev den rigeste mand i verden i begyndelsen af 2021. Han er kendt for at grundlægge og lede virksomheder som Tesla (elektriske køretøjer og grøn energi), SpaceX (rumfart) og Neuralink (neurovidenskab). Hans formue er meget følsom over for aktiemarkedsudsving på grund af hans store beholdninger i sine virksomheder.

 2. Jeff Bezos: Jeff Bezos er grundlæggeren af Amazon, verdens største online detailhandelsvirksomhed. Han har haft en betydelig formue, men efter at have skilt sig af med en stor del af sine Amazon-aktier som en del af deres skilsmisse, er hans position som verdens rigeste mand blevet udfordret.

 3. Bernard Arnault og familie: Bernard Arnault er formand og administrerende direktør for LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, en af verdens førende luksusvarergrupper. Hans formue stammer primært fra hans aktieejerskab i LVMH.

 4. Bill Gates: Bill Gates, medstifter af Microsoft, har været en af verdens rigeste mænd i årtier. Selvom han har trukket sig tilbage fra den daglige drift af Microsoft, er han stadig involveret i velgørenhed og investeringer.

 5. Warren Buffett: Warren Buffett er kendt som en af verdens mest vellykkede investorer og administrerende direktør for Berkshire Hathaway, en konglomerat med mange datterselskaber inden for forskellige brancher.

 6. Larry Ellison: Larry Ellison er medstifter og administrerende direktør for Oracle Corporation, en stor software- og cloud-computing-virksomhed.

 7. Larry Page og Sergey Brin: Disse to grundlagde Google, verdens største søgemaskine og et datterselskab af Alphabet Inc. Både Larry Page og Sergey Brin har været blandt verdens rigeste mænd, selvom de i 2021 trak sig tilbage fra deres aktive roller i Alphabet.

 Læs flere indlæg

Vis mig dit hjem – ny serie om bolig og indretning
Vis mig dit hjem – ny serie om bolig og indretning

Bliv inspireret af vores nye serie "Vis mig dit hjem", hvor vi besøger spændende personligheder og udforsker deres unikke boligindretning.
Murano vase SPLISH
5 Unikke vaser til dit hjem - En guide til elegance & harmoni

Vaser er et alsidigt element til dit hjem, der tilfører både harmoni og karakter til din stil. Udforsk et varieret udvalg af vaser, hver med sin unikke evne til at bidrage til din indretning på forskellige måder.
Poul Hundevad
Poul Hundevad

Poul Hundevad var en dansk møbelarkitekt, som er kendt for sine møbledesigns, der forbinder enkel æstetik med funktionalitet.