Reflections Copenhagen – en verden af skønhed til hjemmet

Reflections Copenhagen krystal lamper og home decor

 

Gennem en autonom eksperimenterende designtilgang og brug af stærke materialer er Reflections Copenhagen pioner inden for det kreative felt for at skabe de højeste æstetiske designs, som forener udsøgte materialer og geometriske former til funktionelle kunstobjekter. Reflections Copenhagen, grundlagt i 2015 af den danske designer, Andrea Larsson. 

Reflections Copenhagen-designene er afbalanceret til at udfordre de traditionelle stilarter, farver og former i nutidens indretning ved at tilføje nye dimensioner og muligheder til boligindretning. Alle uregelmæssigheder og uoverensstemmelser er en del af den særlige håndlavede karakter og elegance.

[product=aya-lysestage]
Højde: 15 cm / 5,9 in

Bredde: 8 cm / 3,2 in

Vægt: 0,5 kg / 1,1 lb

Materiale: Fin håndskåret krystal
[/product]

Den oprindelige idé med at skabe Reflections Copenhagen kom ud fra den gensidige følelse af, at der var brug for noget anderledes, noget der modvirkede det traditionelle og et ønske om at kunne skabe en sammensmeltning af dynamiske Reflections, som appellerer til utraditionelle måder at bruge det perfekte på – kombination af indretning og kunst. Reflections Copenhagen ønsker at udfordre opfattelsen af 'masseproduktion' i deres designs, hvor der i øvrigt altid indtænkes bæredygtighed.

Interview med Andrea Larsson

  1. Hvordan opstod idéen bag Reflections Copenhagen, og hvad inspirerede dig til at starte dette projekt?

Ideen opstod fordi vi synes der var et behov for noget nyt i den skandinaviske indretning. Noget der var mere modigt og sjovt, men i den grad også produkter der kunne bruges til at reflektere lyset i indretningen

  1. Reflections Copenhagen er anerkendt som en pioner i jeres måde at designe på. Kan du uddybe din unikke designtilgang og forklare, hvordan den sætter sit præg på jeres kreative proces?

Jeg tror, det handler om en blanding af flere elementer, som først og fremmest repræsenterer en designapproach uden for mange regler. Det handler om ikke at lade sig begrænse af, hvad der er muligt eller hvad der forventes, men derimod konstant at udfordre sig selv til at være modig og nytænkende samt strække grænserne for materialernes potentiale. Samtidig handler det også om at inspirere og opmuntre til en unik og anderledes tilgang til indretning. Jeg finder også en vis glæde i at skabe tilbehør - små elementer, der faktisk har en betydelig indflydelse og virkning, en personlig effekt. Som designer synes jeg, dette er en nødvendighed.

Den kreative process bliver jo bare sjovere når der ikke er begrænsninger.

For mig skal produktet kunne bære at stå alene som en helstøbt enhed. Det skal have langvarig funktionalitet, men også kunne fungere spontant følelses- og sansemæssigt. Jeg designer det, jeg selv holder af og jeg sætter høje standarder for mig selv. Jeg mener ikke vi bør tilføje ting til denne verden, medmindre vi har gjort os umage, og jeg tror på at fokusere på varige genstande, som kan holde i flere generationer. 

Min designproces er drevet efter en indre fornemmelse, og jeg har lovet mig selv at fastholde dette.  Jeg vægter design og kunst højt, og jeg lader mig inspirerer både af nutiden og vores tidligere fantatsiske designperioder.

[product=lagos-par-middagstallerkener]

Diameter: 27 cm / 10,6 in

Vægt: 0,6 kg / 1,3 lb

Materiale: Porcelæn

Farver: Grøn/Gul/Guld
[/product]

  1. I beskriver Reflections Copenhagen-designene som værende afbalancerede for at udfordre traditionelle stilarter, farver og former i nutidens indretning. Hvordan arbejder I med at introducere nye dimensioner og muligheder til boligindretning gennem jeres designs?

Jeg tror især med farverne og disses sammensætning at vi udfordrer det traditionelle og det forventelige. 

Jeg fokuserer på at skabe designs, der balancerer mellem funktionalitet og æstetisk skønhed. Og det i sig selv gør (forhåbentlig) gør at kunden selv kan være med til, med vores design, at skabe sit eget univers og personlige indretning.

Desuden tror jeg helt generelt at det at arbejde med en fin krystal på en helt anderledes måde end man hidtil har gjort er interessant og også at vi skal tillade os selv at bruge vores smukke genstande i hverdagen, istedet for at gemme dem væk og kun tage frem, når man har gæster.  

  1. Bæredygtighed synes at være en vigtig værdi for Reflections Copenhagen. Kan du dele mere om, hvordan I integrerer bæredygtighed i designprocessen, og hvordan I udfordrer opfattelsen af 'masseproduktion’?

Det er vigtigt at omgive sig med smukke ting, det gør noget godt for os. Men hele "køb og smid væk” kulturen fungerer bare ikke længere. Vi sælger alt, selv det der er gået i stykker. Vi overproducerer ikke og vores produkter er virkelig god kvalitet. 

[product=carnival-lampe-no-1]

Højde: 35 cm

Bredde: 5.8 cm

Vægt: 1.3 kg

Materiale: Fin, håndskåret krystal og messingbelagt jern.
[/product]

  1. Hvordan har Reflections Copenhagen udviklet sig siden grundlæggelsen i 2015, og hvilke udfordringer og milepæle har I oplevet undervejs?

Siden 2015 har firmaet gennemgået en betydelig udvikling og jeg er stolt af, at vi har fornået at bevare vores oprindelige værdier. Vores sortiment er blevet markant udvidet, og jeg har haft muligheden for at udforske designet af blandt andet drikkeglas, parfumeflakoner og duftly,, hvilket jeg synes er så fantastisk og sjovt. 

Vi samarbejder globalt med nogle af de største detailhandlere og har etableret dygtige og bemærkelsesværdige partnerskaber international. Det er sindsyg sjovt.

  1. Hvordan ser fremtiden ud for Reflections Copenhagen, og hvilke mål og visioner har I for virksomheden?

Hvis bare man kunne spå eller kigge ned i ønskebrønden. Jeg har mange visioner og fastholder konstant mig selv i de mål vi har sat os. Jeg vil gerne have at mit brand markerer sig synligt og at vi fastholder det gode design og de sunde værdier, som jeg synes vi har. Desuden har jeg designmæssigt så mange ting jeg gerne vil lave.  

  1. Hvordan ser Reflections Copenhagen på de voksende e-handelsplatforme som Splish.dk, og hvordan har denne digitale tilstedeværelse påvirket jeres tilgang til markedsføring og salg?

Det er klart det har en stor værdi for vores virksomhed. Det digitale landskab åbner op for en bredere og mere direkte adgang til vores målgruppe. VI kan nå ud til en større og mere global kundebase og vi kan præsentere vores brand på en visuel tiltalende måde gennem billeder, video og interaktivt indhold. Vi prøver hele tiden at tilpasse vores marketingsstrategier til online publikummet, så vel som de fysiske forhandlere. Igennem e-handles platform kan vi også indsamle værdifuld data som vi kan bruge til forhåbentlig at skabe en bedre købsoplevelse for vores kunder.

  1. Hvad er dine personlige favoritdesigns i jeres kollektion eller mest mindeværdige øjeblikke i forbindelse med Reflections Copenhagen?

Det skifter lidt med favoritterne. Jeg elsker altid nyhederne. At se noget komme til live fra en tegning, en ide, et samarbejde. Det er måske noget af det bedste jeg ved. De mest mindeværdige øjeblikke er faktisk nogle af dem hvor vi ser fysiske prøver komme hjem. Alle på kontoret elsker det. 

Da vi fik de aller aller første prøver på krystallen hjem og ikke kunne vente med at åbne dem. Ærligt, jeg tænkte; dette er fu… noget af det pæneste jeg nogensinde har set.  

[product=fan-spejl]

Højde: 64.6 cm

Bredde: 130 cm

Dybde: 4 cm

Vægt: 22 kg
[/product]

Køb Reflections Copenhagen på Splish.dk

Du kan købe produkter fra Reflections Copenhagen på Splish.dk og altid returnere ordren inden for 14 dage (efter levering) og få fuld refusion. Varerne skal returneres i ubeskadiget Reflections Copenhagen emballage, i samme stand som de oprindeligt blev leveret i henhold til vores handelsbetingelser.

Se flere produkter fra Reflections Copenhagen her: Home decor og belysning.Læs flere indlæg

Murano vase SPLISH
5 Unikke vaser til dit hjem - En guide til elegance & harmoni

Vaser er et alsidigt element til dit hjem, der tilfører både harmoni og karakter til din stil. Udforsk et varieret udvalg af vaser, hver med sin unikke evne til at bidrage til din indretning på forskellige måder.
Poul Hundevad
Poul Hundevad

Poul Hundevad var en dansk møbelarkitekt, som er kendt for sine møbledesigns, der forbinder enkel æstetik med funktionalitet.
Bernard Arnault ejeren af Louis Vuitton
Bernard Arnault: Han ejer Louis Vuitton og er verdens rigeste mand (April 2024)

Ifølge Forbes Magazine er Bernard Arnault verdens rigeste mand og CEO for LVMH, der er verdens førende luksuskoncern.