Hvem var Kaare Klint?

Kaare Klint 

DANSK ARKITEKT, 1888-1954

Kaare Klint blev født i 1888 på Frederiksberg som søn af arkitekten Peder Vilhelm Jensen-Klint. Kaare var en pioner inden for møbeldesign og blev kendt som den moderne danske designs far. I 1924 medvirkede han til grundlæggelsen af Institut for Møbeldesign ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor han var lektor og senere professor. Her inspirerede han en række af de mest betroede danske møbeldesignere, herunder Hans J. Wegner, Mogens Koch, Arne Jacobsen og Poul Kjærholm, som skulle forme dansk designs guldalder.

Klint havde en kærlighed til træ i høj kvalitet, som han ofte anvendte i sine designs. Hans værker var en fusion mellem funktionalitet og godt håndværk. Han brød med den gamle designtilgang, som havde særligt fokus på stil, og i stedet satte han funktionalitet i centrum. Hans mest populære møbler er Faaborgstolen (1914), tegnet til Faaborg Museum, og en anden populær stol var Safaristolen (1933), som i sit enkle design blev en sand klassiker.

Klint modtog stor anerkendelse både i Danmark og i udlandet. I England fik han ærestitlen Honorary Royal Designer for Industry i London (1949), og i Danmark modtog han blandt andet C.F. Hansen-medaljen fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (1954).

Hans værker kan ses i samlinger på museer rundt om i verdenen, såsom Victoria and Albert Museum i London, Israel Museum i Jerusalem og Cooper-Hewitt National Design Museum i New York. Herhjemme kan hans samlinger findes på Faaborg Museum på Fyn og Designmuseum Danmark i København.

Kaare Klint, et ikon inden for design, har sat sit præg ikke kun i Danmark, men også internationalt. Hans møbler er en kilde til inspiration for mange og repræsenterer det bedste indenfor dansk design.

Udforsk vores unikke møbler her. Læs flere indlæg

Murano vase SPLISH
5 Unikke vaser til dit hjem - En guide til elegance & harmoni

Vaser er et alsidigt element til dit hjem, der tilfører både harmoni og karakter til din stil. Udforsk et varieret udvalg af vaser, hver med sin unikke evne til at bidrage til din indretning på forskellige måder.
Poul Hundevad
Poul Hundevad

Poul Hundevad var en dansk møbelarkitekt, som er kendt for sine møbledesigns, der forbinder enkel æstetik med funktionalitet.
Danish designer Andrea Larsson showcasing her crystal collection
Reflections Copenhagen – en verden af skønhed til hjemmet

Reflections Copenhagen blev grundlagt i 2015 af den danske designer, Andrea Larsson.