Kaare Klint

Kaare Klint 

DANSK ARKITEKT, 1888-1954

Kaare Klint blev født på Frederiksberg i 1888 og bliver i dag anset som værende faderen af moderne dansk design. Kaare Klint var søn af arkitekten Peder Vilhelm Jensen-Klint, der fra en tidlig alder satte sit præg på arkitektur. I 1924 var han med til at oprette Institut for Møbeldesign ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. Som lektor og senere som professor inspirerede han nogle af de største danske møbeldesignere og arkitekter. Det inkluderede blandt andre: Hans J. Wegner, Mogens Koch, Arne Jacobsen og Poul Kjærholm som skulle fortsætte med at forme dansk designs guldalder fra begyndelsen af 1940'erne. Klint betragtes i dag som en reformator: Som en af de første designere, der satte funktionalisme og det praktiske studie af arkitektur og møbeldesignprincipper over stil, omdefinerede han en periode, der ellers var præget af stilfokuseret akademisk undervisning.

Klints arbejde var præget af godt håndværk, funktionalisme og kærlighed til træ af høj kvalitet. Hans arbejde var forskningsdrevet og lagde stor vægt på en grundig forståelse af klassiske møbler såvel som møbelformernes udvikling. Blandt de bemærkelsesværdige møbler kan nævnes: faaborgstolen (1914), propeltaburet og rød stol (begge fra 1927), safaristolen (1933) og Grundtvigs Kirke i København. Kirken var oprindeligt Peder Vilhelm Jensen-Klints bestilling, og byggeriet påbegyndte i 1921. Efter faderens død i 1930 overtog Kaare Klint dog projektet og afsluttede det i slutningen af 1940’erne.

Klint blev tildelt titlen Honorary Royal Designer for Industry i London i 1949 og C.F. Hansen-medalje fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1954. Hans værker indgår i samlingerne på Victoria and Albert Museum i London; Designmuseum Danmark og Faaborg Museum i København, Israel Museum i Jerusalem, og Cooper-Hewitt National Design Museum i New York og mange andre steder. Klint døde i København i 1954.

Se alle vores møbler her:
https://splish.dk/collections/moblerLæs flere indlæg

Bernard Arnault ejeren af Louis Vuitton
Bernard Arnault: Han ejer Louis Vuitton og er verdens rigeste mand (November 2023)

Ifølge Forbes Magazine er Bernard Arnault verdens rigeste mand og CEO for LVMH, der er verdens førende luksuskoncern.
Murano-lamper er kendt verden over for deres unikke skønhed, raffinerede håndværk og historiske betydning.
Din guide til Murano-lamper (September 2023)

Murano-lamper er kendt verden over for deres unikke skønhed, raffinerede håndværk og historiske betydning. Disse fantastiske lamper er opkaldt efter Murano-øen, der ligger i Venedig, Italien.
Derfor bør du købe brugte og vintage Chanel tasker
Ultimativ guide til Chanel tasken og de mange modeller (August 2023)

Vintage Chanel tasker er blevet meget populære i de senere år, da de er blevet et symbol på luksus og god smag.