Hvem var Finn Juhl?

 

Sammen med Hans Wegner, Børge Mogensen og Arne Jacobsen var Finn Juhl en af de fremtrædende mestre inden for dansk møbeldesign fra midten af det 20. århundrede. Juhl var den første i gruppen til at opnå international anerkendelse som en ledende skandinavisk designer inden for møbelkunst.

Til trods for at Juhl’s far ønskede, at han skulle tage en mere sikker og traditionel karrierevej, besluttede Finn Juhl sig for at studere arkitektur på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Efter sin eksamen i 1934 gik han direkte i arbejde i arkitektfirmaet Vilhelm Lauritzen, hvor han opnåede anerkendelse for flere af sine tidlige koncepter. Han udforskede også samtidig møbeldesignets potentiale, og hans første værker blev udstillet på Snedkerlaugets udstillinger, som havde til formål at fremvise moderne design.

Selvom det i starten var kontroversielt, begyndte hans værker at modtage anerkendelse, hvilket måske ansporede ham til at forlade arkitekturfeltet i 1945 for at etablere sit eget designfirma. Nogle af hans mest succesrige kreationer fra denne tidlige periode var dem, der blev udviklet i samarbejde med snedkermester Niels Vodder (1892-1982). Dette kom til udtryk ved hans "Lænestol (model 45)" (1945), NV-46 lænestolen (1946), NV-48 sofaen (1948) og Chieftain stolen (1949). Værkerne ville gå hen og blive Juhls stil i de kommende år. I 1951 havde han værker udstillet på Good Design-udstillingen i Chicago samt i IX Triennale di Milano, hvor han udstillede nye møbeldesigns.

Juhl fortsatte med at lave møbel- og produktdesign indtil midten af ​​1970'erne, hvor stilen og tendenserne ændrede sig fra strømlinede modernistiske linjer.

I dag anses Juhl for at være en af de mest indflydelsesrige møbeldesignere i Danmark, nogensinde. Man kan sågar finde hans kendte kreationer i verdens bedste museumssamlinger, såsom New Yorks Museum of Modern Art.Læs flere indlæg

Murano vase SPLISH
5 Unikke vaser til dit hjem - En guide til elegance & harmoni

Vaser er et alsidigt element til dit hjem, der tilfører både harmoni og karakter til din stil. Udforsk et varieret udvalg af vaser, hver med sin unikke evne til at bidrage til din indretning på forskellige måder.
Poul Hundevad
Poul Hundevad

Poul Hundevad var en dansk møbelarkitekt, som er kendt for sine møbledesigns, der forbinder enkel æstetik med funktionalitet.
Danish designer Andrea Larsson showcasing her crystal collection
Reflections Copenhagen – en verden af skønhed til hjemmet

Reflections Copenhagen blev grundlagt i 2015 af den danske designer, Andrea Larsson.