Finn Juhl

Finn Juhl stol møbler 

DANSK ARKITEKT, 1912-1989

Sammen med Hans Wegner, Børge Mogensen og Arne Jacobsen var Finn Juhl en af ​​de helt store mestre indenfor dansk møbeldesign fra midten af ​​det 20. århundrede. Juhl var den første i gruppen, der blev markedsført i udlandet og som dermed gjorde sig bemærket internationalt som en af de førende skandinaviske designere indenfor møbelkunst.

Selvom hans far ønskede, at han skulle fortsætte en mere sikker og traditionel karrierevej, besluttede Finn Juhl sig for at studere arkitektur på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Efter sin eksamen i 1934 gik han direkte i arbejde i arkitektfirmaet Vilhelm Lauritzen og opnåede anerkendelse for flere af sine tidlige koncepter. Han udforskede også samtidig møbeldesignets potentiale, og hans første værker blev udstillet på Snedkerlaugets udstillinger, som havde til formål at fremvise moderne designs.

Selvom det i starten var kontroversielt, begyndte hans værker at modtage anerkendelse, hvilket måske ansporede ham til at forlade arkitekturfeltet i 1945 for at etablere sit eget designfirma. Nogle af hans mest succesrige kreationer fra denne tidlige periode var dem, der blev udviklet i samarbejde med snedkermester Niels Vodder (1892-1982). Dette kom til udtryk ved hans "Lænestol (model 45)" (1945), NV-46 lænestolen (1946), NV-48 sofaen (1948) og Chieftain stolen (1949). Værkerne ville gå hen og blive Juhls stil i de kommende år. I 1951 havde han værker udstillet på Good Design-udstillingen i Chicago samt i IX Triennale di Milano, hvor han udstillede nye møbeldesigns.

Juhl fortsatte med at lave møbel- og produktdesign indtil midten af ​​1970'erne, hvor stilen og tendenserne ændrede sig fra strømlinede modernistiske linjer.

I dag anses Juhl for at være en af de mest indflydelsesrige møbeldesignere i Danmark, nogensinde. Man kan sågar finde hans kendte kreationer i verdens bedste museumssamlinger, såsom New Yorks Museum of Modern Art.

Se alle vores møbler her:
https://splish.dk/collections/moblerLæs flere indlæg

Vi Præsenterer: Mediteranea - Hvor Middelhavstradition Møder Tidløs Elegance
Vi Præsenterer: Mediteranea - Hvor Middelhavstradition Møder Tidløs Elegance

Murano-lamper er kendt verden over for deres unikke skønhed, raffinerede håndværk og historiske betydning.
Din guide til Murano-lamper (September 2023)

Murano-lamper er kendt verden over for deres unikke skønhed, raffinerede håndværk og historiske betydning. Disse fantastiske lamper er opkaldt efter Murano-øen, der ligger i Venedig, Italien.
Bernard Arnault ejeren af Louis Vuitton
Bernard Arnault: Han ejer Louis Vuitton og er blandt de rigeste i verden (September 2023)

Ifølge Forbes Magazine er Bernard Arnault verdens rigeste mand og CEO for LVMH, der er verdens førende luksuskoncern.