Forsendelse i hele Danmark | 14 dages returret på alle varer

0

Din kurv er tom

Finn Juhl

 

DANSK ARKITEKT, 1912-1989

Sammen med Hans Wegner, Børge Mogensen og Arne Jacobsen var Finn Juhl en af ​​de helt store mestre indenfor dansk møbeldesign fra midten af ​​det 20. århundrede. Juhl var den første i gruppen, der blev markedsført i udlandet og som dermed gjorde sig bemærket internationalt som en af de førende skandinaviske designere indenfor møbelkunst.

Selvom hans far ønskede, at han skulle fortsætte en mere sikker og traditionel karrierevej, besluttede Finn Juhl sig for at studere arkitektur på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Efter sin eksamen i 1934 gik han direkte i arbejde i arkitektfirmaet Vilhelm Lauritzen og opnåede anerkendelse for flere af sine tidlige koncepter. Han udforskede også samtidig møbeldesignets potentiale, og hans første værker blev udstillet på Snedkerlaugets udstillinger, som havde til formål at fremvise moderne designs.

Selvom det i starten var kontroversielt, begyndte hans værker at modtage anerkendelse, hvilket måske ansporede ham til at forlade arkitekturfeltet i 1945 for at etablere sit eget designfirma. Nogle af hans mest succesrige kreationer fra denne tidlige periode var dem, der blev udviklet i samarbejde med snedkermester Niels Vodder (1892-1982). Dette kom til udtryk ved hans "Lænestol (model 45)" (1945), NV-46 lænestolen (1946), NV-48 sofaen (1948) og Chieftain stolen (1949). Værkerne ville gå hen og blive Juhls stil i de kommende år. I 1951 havde han værker udstillet på Good Design-udstillingen i Chicago samt i IX Triennale di Milano, hvor han udstillede nye møbeldesigns.

Juhl fortsatte med at lave møbel- og produktdesign indtil midten af ​​1970'erne, hvor stilen og tendenserne ændrede sig fra strømlinede modernistiske linjer.

I dag anses Juhl for at være en af de mest indflydelsesrige møbeldesignere i Danmark, nogensinde. Man kan sågar finde hans kendte kreationer i verdens bedste museumssamlinger, såsom New Yorks Museum of Modern Art.Læs flere indlæg

Dansk markedsplads vil samle de mest eksklusive produkter i Europa på én platform | SPLISH
Dansk markedsplads vil samle de mest eksklusive produkter i Europa på én platform

Oliver Bjerrehuus og SPLISH besøger Motarasu | SPLISH
Oliver Bjerrehuus og SPLISH besøger Motarasu

Eberhardt – moderne danske møbelbrands | SPLISH
Eberhardt – moderne danske møbelbrands