Finn Juhl

Finn Juhl stol møbler 

DANSK ARKITEKT, 1912-1989

Sammen med Hans Wegner, Børge Mogensen og Arne Jacobsen var Finn Juhl en af ​​de helt store mestre indenfor dansk møbeldesign fra midten af ​​det 20. århundrede. Juhl var den første i gruppen, der blev markedsført i udlandet og som dermed gjorde sig bemærket internationalt som en af de førende skandinaviske designere indenfor møbelkunst.

Selvom hans far ønskede, at han skulle fortsætte en mere sikker og traditionel karrierevej, besluttede Finn Juhl sig for at studere arkitektur på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Efter sin eksamen i 1934 gik han direkte i arbejde i arkitektfirmaet Vilhelm Lauritzen og opnåede anerkendelse for flere af sine tidlige koncepter. Han udforskede også samtidig møbeldesignets potentiale, og hans første værker blev udstillet på Snedkerlaugets udstillinger, som havde til formål at fremvise moderne designs.

Selvom det i starten var kontroversielt, begyndte hans værker at modtage anerkendelse, hvilket måske ansporede ham til at forlade arkitekturfeltet i 1945 for at etablere sit eget designfirma. Nogle af hans mest succesrige kreationer fra denne tidlige periode var dem, der blev udviklet i samarbejde med snedkermester Niels Vodder (1892-1982). Dette kom til udtryk ved hans "Lænestol (model 45)" (1945), NV-46 lænestolen (1946), NV-48 sofaen (1948) og Chieftain stolen (1949). Værkerne ville gå hen og blive Juhls stil i de kommende år. I 1951 havde han værker udstillet på Good Design-udstillingen i Chicago samt i IX Triennale di Milano, hvor han udstillede nye møbeldesigns.

Juhl fortsatte med at lave møbel- og produktdesign indtil midten af ​​1970'erne, hvor stilen og tendenserne ændrede sig fra strømlinede modernistiske linjer.

I dag anses Juhl for at være en af de mest indflydelsesrige møbeldesignere i Danmark, nogensinde. Man kan sågar finde hans kendte kreationer i verdens bedste museumssamlinger, såsom New Yorks Museum of Modern Art.

Se alle vores møbler her:
https://splish.dk/collections/moblerLæs flere indlæg

Derfor bør du købe brugte og vintage Chanel tasker
Ultimativ guide til Chanel tasken og de mange modeller

Vintage Chanel tasker er blevet meget populære i de senere år, da de er blevet et symbol på luksus og god smag.
brugte louis vuitton tasker til salg
Derfor bør du investere i vintage Louis Vuitton tasker

Louis Vuitton tasker er en smart investering, da de er efterspurgte og har en stærk resale værdi.
Reflections Copenhagen – en verden af skønhed til hjemmet
Reflections Copenhagen – en verden af skønhed til hjemmet

Reflections Copenhagen, grundlagt i 2015, er et samarbejde mellem de danske designere: Julie Hugau og Andrea Larsson