Hans J. Wegner

Hans J. Wegner møbler 

DANSK ARKITEKT, 1914-2007

Hans J. Wegner er særligt kendt for sine smukke stole og siddemøbler selvom han også mestrede andre møbeltyper såsom sofaer og borde. Hans J. Wegner var en meget produktiv designer hvis elegante, ofte sprudlende former og hengivenhed til de fineste snedkermetoder var med til at gøre dansk møbeldesign populært i midten af ​​det 20. århundrede – også internationalt.

Wegner betragtede sig selv først og fremmest som tømrer og derefter møbeldesigner. Ligesom sine moderne designerkollegaer Arne Jacobsen og Finn Juhl, mente Wegner, at æstetik i møbler var baseret på et fundament af praktisk funktionalitet: En stol skal være robust og komfortabel, før den er smart.

Wegner blev overrakt en række priser og blev hædret gennem sin karriere for blandt andet den moderne danske stol og møbler. Hans mest kendte værker inkluderer: CH24 Y-stolen, CH23 spisebordsstol, Cigaren GE240 lænestol, GE525 Spisestuestol og mange flere.

Han blev udnævnt som æresmedlem af Det Kongelige Danske Kunstakademi og fik en æresdoktorgrad fra Royal College of Art i London. Han var også den første modtager af Lunning-prisen og modtog den 8. International Design Award i Osaka, Japan. Hans møbeldesigns er blevet vist på adskillige events rundt omkring i verden, såsom Museum of Modern Art i New York og Die Neue Sammlung i München.

Wegner døde i Danmark i 2007 og huskes stadigvæk som en af de mest indflydelsesrige moderne designere indenfor dansk møbelkunst.Læs flere indlæg

Murano-lamper er kendt verden over for deres unikke skønhed, raffinerede håndværk og historiske betydning.
Din guide til Murano-lamper (Juni 2023)

Murano-lamper er kendt verden over for deres unikke skønhed, raffinerede håndværk og historiske betydning. Disse fantastiske lamper er opkaldt efter Murano-øen, der ligger i Venedig, Italien.
Bernard Arnault ejeren af Louis Vuitton
Bernard Arnault: Han ejer Louis Vuitton og er verdens rigeste mand (Juni 2023)

Ifølge Forbes Magazine er Bernard Arnault verdens rigeste mand og CEO for LVMH, der er verdens førende luksuskoncern.
Derfor bør du købe brugte og vintage Chanel tasker
Ultimativ guide til Chanel tasken og de mange modeller (Juni 2023)

Vintage Chanel tasker er blevet meget populære i de senere år, da de er blevet et symbol på luksus og god smag.