Poul Kjærholm

Poul Kjærholm historie møbler 

DANSK ARKITEKT, 1929–1980

Poul Kjærholm var en dansk arkitekt kendt for sine moderne funktionalistiske møbler. Poul Kjærholm blev født i Øster Vrå i det nordlige Danmark og studerede på Den Danske Kunsthåndværkerskole i København. Efter sin eksamen i 1952 begyndte Kjærholm med støtte fra sin livslange ven og forretningsmand Ejvind Kold Christiansen at designe møbler og udmærkede sig ved sit unikke og minimalistiske designs.

Han fortsatte med at designe snesevis af stole, lange stole og borde, der blev banebrydende for dansk møbeldesign. I 1958 skabte han den nu verdenskendte PK22 stol og PK 24 langstol til Formes Scandinaves udstillingen i Paris. Et år senere blev han assistent og lektor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. Herefter blev han udnævnt til leder af Institut for Design, hvor han arbejdede til sin død.

Poul Kjærholm var en stærk fortaler for industriel produktion. Mens de fleste af hans samtidige brugte træ som deres primære materiale, foretrak Kjærholm at arbejde i stål, men kombinerede det altid med blandt andet træ, læder og marmor.

Hans tidsløse designs er i de permanente samlinger på Museum of Modern Art i New York, Victoria and Albert Museum i London og flere institutioner i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Hans talrige priser inkluderer to Grand Prix ved Milano Triennalen i 1957 og 1960, ID-prisen og Lunning-prisen i 1958. I 2006 afholdte Louisiana en hyldest for hans værker og alt det han har bidraget med til dansk møbeldesign.

Se alle vores møbler her:
https://splish.dk/collections/moblerLæs flere indlæg

Derfor bør du købe brugte og vintage Chanel tasker
Ultimativ guide til Chanel tasken og de mange modeller

Vintage Chanel tasker er blevet meget populære i de senere år, da de er blevet et symbol på luksus og god smag.
brugte louis vuitton tasker til salg
Derfor bør du investere i vintage Louis Vuitton tasker

Der er mange grunde til at vælge at købe brugte Louis Vuitton tasker.
Reflections Copenhagen – en verden af skønhed til hjemmet
Reflections Copenhagen – en verden af skønhed til hjemmet

Læs hvordan Reflections Copenhagen pioner inden for det kreative felt for at skabe de højeste æstetiske designs.