Nanna Ditzel

 nanna ditzel splish møbler

 

DANSK ARKITEKT, 1923-2005

Nanna Ditzel blev født i København i 1923 og anses for være en af ​​de mest indflydelsesrige danske designere, nogensinde. Hun gik på Danmarks Kunsthåndværkerskole og Det Kongelige Kunstakademi og dimitterede i 1946. Mens hun stadig var studerende, begyndte hun at vise sit arbejde på Snedkerlaugets årlige udstillinger. Hun mødte også sin første mand, Jørgen Ditzel i skolen, og de begyndte at arbejde og udstille sammen i 1944.

Som designer har hun altid været interesseret i udfordringen med at arbejde med forskellige materialer og nye teknikker. Hun ses som pioner inden for at arbejde med glasfiber, fletværk og skumgummi. Hun har også udvidet sin designpraksis på tværs af flere discipliner, herunder møbler, service, tekstiler og smykker. Hun har blandt andet samarbejdet med Georg Jensen og designet smykker for dem samt for møbelproducenten Fredericia Furniture.

Fra 1968 til 1986 boede Nanna i London, hvor hun etablerede det internationale møbelhus, Interspace i Hampstead. For Ditzel var stolens æstetik lige så vigtig som funktionen. Hun har blandt andet udtalt: "Jeg tænker over ideen og jeg skriver noget ned. Og mens tankerne tager form og nærmer sig tingene, koncentrerer jeg mig om to elementer, hensigten og analysen. Jeg afsøger alle muligheder, tekniske, materialemæssige, formmæssige, funktionelle, men også det menneskelige indhold, som for mig er meget vigtigt. Arbejdet skal jo bruges af mennesker.”

Ditzel har vundet mange store priser i løbet af sin lange karriere og har fået sit arbejde udstillet over hele verden. Hun modtog sølv- og guldmedaljerne ved Milano Tirennale (1954 og 1960), Lunning-prisen (med Jørgen Ditzel i 1954) og en guldmedalje ved International Furniture Design Competition i 1990 og Thorvald Bindesboll-medaljen i 1999. Hun har også påtaget sig titlen som Ridder af Dannebrogsordenen, hæderlig kongelig designer (1996). Ditzel har banet vejen for flere nutidige kvindelige designere såsom: Cecilie Manz, Louise Campbell, Christina Strand og Stine Gam fra Gamfratesi. De ses i dag som den næste generation danske moderne møbeldesignere.Læs flere indlæg

Vi Præsenterer: Mediteranea - Hvor Middelhavstradition Møder Tidløs Elegance
Vi Præsenterer: Mediteranea - Hvor Middelhavstradition Møder Tidløs Elegance

Murano-lamper er kendt verden over for deres unikke skønhed, raffinerede håndværk og historiske betydning.
Din guide til Murano-lamper (September 2023)

Murano-lamper er kendt verden over for deres unikke skønhed, raffinerede håndværk og historiske betydning. Disse fantastiske lamper er opkaldt efter Murano-øen, der ligger i Venedig, Italien.
Bernard Arnault ejeren af Louis Vuitton
Bernard Arnault: Han ejer Louis Vuitton og er blandt de rigeste i verden (September 2023)

Ifølge Forbes Magazine er Bernard Arnault verdens rigeste mand og CEO for LVMH, der er verdens førende luksuskoncern.