Poul Hundevad

poul hundevad splish Kommode brugte møbler

Opdateret: 22. januar 2024

I denne artikel vil vi dykke ned i møbeldesigneren Poul Hundevad, hvis unikke designs har sat deres præg på dansk møbelkunst.

Poul Hundevad, født i 1917 i Vamdrup, var en dansk møbelarkitekt med en markant karriere. Han studerede på Kunstakademiets Møbelskole i København, hvor hans talent og dedikation hurtigt gjorde sig bemærket. Efter endt uddannelse etablerede Hundevad sit eget værksted i 1947 og begyndte at skabe møbler, der ville blive ikoniske i dansk designhistorie.

Hundevads designfilosofi var dybt forankret i en kombination af æstetik og funktionalitet. Han designede møbler, der ikke kun var smukke at se på, men som også tjente en praktisk funktion i dagligdagen. Hans værker kendetegnes ofte af enkle linjer, tidløse proportioner og brugen af kvalitetsmaterialer som teak og palisander.

Han var særlig kendt for Guldhøjstolen, en klapstol, der var en reproduktion af en stol ved navn 'Guldhøj', fundet fra Bronzealderen i Sønderjylland. Stolen imponerer med sit enkle design og udførelse i egetræ eller asketræ.

Poul Hundevads indflydelse strækker sig langt ud over hans levetid. Hans møbler er stadig eftertragtede af samlere og designentusiaster, og hans tekniske dygtighed har sat standarder for kommende generationer af håndværkere. Hundevads bidrag til dansk møbelkunst er blevet anerkendt og fejret, og hans arv lever videre i de smukke og funktionelle møbler, han skabte.

Poul Hundevad forbliver en nøglefigur inden for dansk møbeldesign, og hans bidrag har formet en æra af tidløs elegance. Hans evne til at forene form og funktion i en harmonisk symfoni efterlader os med møbler, der ikke blot er objekter af skønhed, men også legater fra en mester i sit felt. Gennem Poul Hundevads værker fortsætter vi med at værdsætte og fejre den rige arv af dansk møbelkunst.

Se alle vores møbler her. 

 

Læs flere indlæg

Murano vase SPLISH
5 Unikke vaser til dit hjem - En guide til elegance & harmoni

Vaser er et alsidigt element til dit hjem, der tilfører både harmoni og karakter til din stil. Udforsk et varieret udvalg af vaser, hver med sin unikke evne til at bidrage til din indretning på forskellige måder.
Danish designer Andrea Larsson showcasing her crystal collection
Reflections Copenhagen – en verden af skønhed til hjemmet

Reflections Copenhagen blev grundlagt i 2015 af den danske designer, Andrea Larsson.
Bernard Arnault ejeren af Louis Vuitton
Bernard Arnault: Han ejer Louis Vuitton og er verdens rigeste mand (April 2024)

Ifølge Forbes Magazine er Bernard Arnault verdens rigeste mand og CEO for LVMH, der er verdens førende luksuskoncern.