Andrew Clausen

Andrew Clausen SPLISH NOW.jpg
 

Andrew Clausen (U.S.A., 1977) begyndte sin kunstneriske uddannelse i atelierfællesskabet i Art City i det sydlige Californien. Derfra rejste han til Italien, hvor han i 13 år arbejdede sammen med kunsthåndværkere og udviklede sine egne kompetencer inden for konceptuelle ideer og raffineret brug af materialer. Støbt beton, metaller og Kompositmaterialer såsom kulfiber er hans primære medier, der bruges til at danne værker.

I dag bor og arbejder Clausen i byen Arnhem i Holland.

 

For mig er mine kunstværker en teknisk udfordring og en kombination af high og low-tech. Det handler om at fintune materialer til noget æstetisk, der bliver til ægte kunstnerisk håndværk 
— Andrew Clausen
 

 

I hans seneste værker arbejder han som en ingeniør med at anvende teknikker for at udvikle moderne konstruktioner. Disse konstruktioner bliver dog til “delikate og rolige” kunstværker, når Clausen er færdig med dem.

Han bruger fx støbt beton i kompositionerne på lærred, harpikser, grafit og 3D-tryk.

Hans unikke proces, der begynder som en 2-dimensionel grafisk skitse, transformeres gennem digital fabrikation til subtile reliefmønstre, der gentages på betonoverfladen.

Hans visuelle sprog er inspireret af geometriske former, der findes i industrielle miljøer, maskiner og arkitektur.Læs flere indlæg

Hanna Ilczyszyn | SPLISH
Hanna Ilczyszyn

James Tailor | SPLISH
James Tailor

Nanna Riis Andersen | SPLISH
Nanna Riis Andersen