Nanna Riis Andersen

Nanna Riis Andersen portræt.jpg
 

Nanna Riis Andersen (f.1985) er en dansk kunstner med base i Ringsted, Danmark. Hun er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi 2012 og har siden deltaget i adskillige udstillinger, både i Danmark og udlandet.

Omdrejningspunktet for Riis Andersens arbejde er kroppens indre strukturer, som hun udfolder gennem tegning og maleri. Med inspiration i den menneskelige anatomi og naturens mønstre, skaber hun store minutiøse værker, der ofte fremstår som en form for kortlægninger af kroppens anatomiske opbygning og netværk.

Jeg er optaget af mentale og kropslige mellemstadier, og forsøger konstant at undersøge det mellemfelt, hvor noget er i bevægelse mellem to yderpunkter. Den opløsende energi er samtidig den samlende, og det er denne dobbelte kraft, dér hvor alting bryder sammen for at genopstå, jeg er fascineret af.
— Nanna Riis Andersen
 

Riis Andersen eksperimenterer blandt andet med forskellige typer af flydende tusch i kombination med akryl, farveblyant og kuglepen, med særligt fokus på farvernes undertoner og transparens. Riis Andersen arbejder med hvert værk ad flere omgange. Hun maler over længere tid og de mange lag og overmalninger danner en helt unik dybde og detaljerigdom i billederne. Læs flere indlæg

Hanna Ilczyszyn | SPLISH
Hanna Ilczyszyn

James Tailor | SPLISH
James Tailor

Harmen Van Der Tuin | SPLISH
Harmen Van Der Tuin