Hanna Ilczyszyn

Photo by Piotr Spigiel
 
Foto af Piotr Spigiel

Hanna Ilczyszyn er en polsk kunstner fra Wroclaw, der bor og arbejder i Bruxelles, Belgien. Hun er født i 1984.

Hun var kandidatstuderende ved KASK i Gent, Be, og tidligere studerede hun på Academy of Fine Arts i Wroclaw, Polen. Hun har udstillet sit arbejde på solo- og gruppeudstillinger i Asien, Europa og USA og solgt til samlere over hele verden.

Hendes malerier skildrer barndomsminder, drømme og fokuserer på forholdet mellem mennesker og natur.

”Når jeg maler, tænker jeg normalt på et perfekt og fredeligt øjeblik – jeg forestiller mig at jeg er alene på en mark. Det er lige før solen går ned, og de sidste lysstråler kysser jorden. Der er en vis stilhed på dette tidspunkt af dagen og et smukt lys. Du ved, at det snart bliver mørkt, men du vil også have, at dette øjeblik varer ved. Dette øjeblik mellem lys og mørke svarer til at vågne op fra en levende drøm – og interesserer mig meget.”

 
 
Når jeg maler, tænker jeg normalt på et perfekt og fredeligt øjeblik – jeg forestiller mig alene på en mark
— Hanna Ilczyszyn
 
 
 

Hanna Ilczyszyn arbejder primært inden for maleri og tegning og har lavet flere gruppeprojekter, der involverede lokalsamfundet og andre kunstnere. Hanna Ilczyszyn har været kunstner på fuld tid i syv år. Siden starten af sin kunstneriske karriere har hun været tiltrukket af forholdet mellem levende væsener og deres omgivelser, som på mange måder er temaet i hendes arbejde.

”Jeg er interesseret i at undersøge, hvordan menneskeheden og naturen kan eksistere sammen, og hvilken balance der er mellem dem. Et emne jeg føler bliver mere og mere vigtig på grund af den nødsituation klimaforandringerne er i.”

”Mit arbejde har tendens til at være intuitivt. Jeg maler hurtigt. Jeg tænker normalt på mit næste arbejde i et stykke tid, men så er udførelsen altid ret hurtig. Jeg tror, det giver mig mulighed for at følge min intuition og male på en mere udtryksfuld måde. Jeg nyder også de små ufuldkommenheder, der følger af en sådan proces: Mit mål er at fange en følelse snarere end et perfekt billede.”Læs flere indlæg

James Tailor | SPLISH
James Tailor

Nanna Riis Andersen | SPLISH
Nanna Riis Andersen

Harmen Van Der Tuin | SPLISH
Harmen Van Der Tuin