James Tailor

James Tailor Splish Galleri Kunst.JPG

James Tailor arbejder med forskellige materialer og lader sig ikke begrænse af en bestemt stilart. Ved at bruge materialerne i slutningen af deres “liv” skaber James Tailor allerede fra begyndelsen af processen et narrativ omkring kunstværket, der udfolder sig i personlige eller sociale problemer.

”Der plejede at være et punkt, hvor jeg forankrede mit arbejde til maleri, og selvom der er en ubestridelig forbindelse til dette medium, er dette ikke længere et primært anliggende for mig. At lade mine værker eksistere, som de er, et sted imellem maleri og skulptur, åbner nye muligheder. Når jeg forvandler melankoli til materiel form, sigter jeg mod at skabe indeksiske objekter, der peger på den måde, menneskelige intuitioner er blevet kompromitteret af en dematerialiseret forestilling om en konceptuel verden.”

 

At lade mine værker eksistere, som de er, et sted imellem maleri og skulptur, åbner nye muligheder 
— James Tailor
 

 

Den iboende tristhed ved Tailors afskærmede genstande er den følelse, som kunstneren vælger at klamre sig til.

James Tailor forklarer, at han fandt lyserød som værende den mest komplekse farve at bruge. Alt imens der er en blødhed, der absorberer dig, kan man få mange andre associationer til farven; komfort, indeslutning, flugt, fødsel, samleje, fetish, sygdom etc.

“Jeg tror, at du kan kommunikere mere ved hjælp af kunst, fordi folk kan lide at komme til deres egne konklusioner, hvilket gør kunsten til den perfekte udtryksform.”.Læs flere indlæg

Hanna Ilczyszyn | SPLISH
Hanna Ilczyszyn

Nanna Riis Andersen | SPLISH
Nanna Riis Andersen

Harmen Van Der Tuin | SPLISH
Harmen Van Der Tuin