Harmen Van Der Tuin

Skærmbillede 2021-03-08 kl. 10.29.39.png
 

Harmen Van Der Tuin bor og arbejder i Zwolle, Holland.

Efter at have arbejdet med flere stilarter i de sidste 15 år har Harmen i stigende grad fokuseret på de væsentlige egenskaber ved former, overflader, farver og stof.

Van Der Tuin producerer monokrome (billedkunsten betegnelse for et maleri i en enkelt farve eller i forskellige toner af denne) malerier på forskellige baggrunde, hvorpå penselstrøg bliver genstand for kunstværket. Han har fjernet alle genkendelige “emner” i sit arbejde og i processen fokuseret på det mere sensuelle.

Hans malerier bliver en slags skulptur, som er lavet på tykt materiale og med store penselstrøg. Hans værker er en kombination mellem minimalisme og abstrakt ekspressionisme.

 
atelier.jpg
Kunstens opløsende kraft er det, der virkelig rører os. Det er åbenbaringen af hjertet, som er umanifest og er, hvad vi er.
Kunsten har brug for uskyld for at afsløre, hvad der er vigtigst. Så jeg arbejder med at være, men intet væsen er det, jeg bruger.
— HARMEN VAN DER TUIN

Filosofien om taoisme og buddhisme har stor indflydelse på hans måde at opfatte ting på.

Harmen henviser til tomhed mens værkerne ligeledes stammer derfra. “Dette kan kun ske, når sindet er i stilhed, når det hele er stille er der intet sind er og der kun opstår tomhed. Hvor bevidstheden er fuldstændig fri og tilgængelig for at skabe”, siger han.

 Læs flere indlæg

Hanna Ilczyszyn | SPLISH
Hanna Ilczyszyn

James Tailor | SPLISH
James Tailor

Nanna Riis Andersen | SPLISH
Nanna Riis Andersen