Joe Warrior-Walker

Photo by Alice Freeman

Foto af Alice Freeman

Joe Warrior Walker er interesseret i, hvordan et billede fungerer, når det reduceres til et niveau, der svinger mellem abstraktion og figuration. Et punkt, hvor et billede kan eksistere på to niveauer, samtidigt. Inspirationen til hans malerier stammer fra landskabet. De stammer fra landdistrikterne i hans barndom i Cornwall og hans indiske arv – modsat Londons bymiljø og hans nuværende hjem i Bristol. Malerierne er ikke direkte af disse steder, men snarere en idé om et sted. Walker forsøger at danne en abstrakt oversættelse af landskabet, en afspejling af den måde, hvorpå vi bevæger os gennem et miljø. Han har siden forsøgt at skabe arbejde, der bygger bro over kløften mellem disse væsentlige bevægelser i maleriet og en moderne udforskning af abstraktionens muligheder i dag. Hans arbejde beskæftiger sig med formelle overvejelser; ”Jeg ser farver og processer som emner for arbejdet snarere end blot et middel til et mål”.

Mit arbejde beskæftiger sig med formelle overvejelser; Jeg ser farver og processer som emner for arbejdet snarere end blot et middel til et mål
— JOE WARRIOR-WALKER

Inden for maleriet kombinerer Walker mange forskellige materialer. Han bruger ofte medier, der frastøder hinanden. Udvandet akryl over områder med trælak og olie, skaber gennemsigtighed for malingen. En gradvis opbygning af overfladen skaber dermed en følelse af dybde og rum. Digital teknologi er også en integreret del af Walkers praksis. Han arbejder i Photoshop, hvor han redigerer store billeder af aktuelle malerier. Han udskriver derefter sektioner og collager tilbage i arbejdet. For nylig har Walker brugt denne metode i malerierne og yderligere skabt en taktil overflade, der danner en fysisk dybde for seernes øjne.

 Læs flere indlæg

Hanna Ilczyszyn | SPLISH
Hanna Ilczyszyn

James Tailor | SPLISH
James Tailor

Nanna Riis Andersen | SPLISH
Nanna Riis Andersen