Rasmus Højfeldt

Photo by Peter Bjerke

Foto af Peter Bjerke

Rasmus Højfeldt arbejder med tid - tid som et koncept.Han frygter tiden, fordi den går, og fordi vi alle er letfordærvelige. Han har undersøgt materialer, der sogner, og alt, hvad der symboliserer tid. ”Jeg forenkler eller komplicerer idéer om tid, og jeg genskaber idéerne i et klart og tydeligt udtryk”, siger han. “Mine komplette værker minder os om, hvad der går og forsvinder - nemlig tid. “Højfeldt samler og bruger ting og symboler, som vi normalt ser bort fra og smider ud. Han drejer og bøjer dem. Han låner fra kunsthistorien, den evige forfængelighed og fordærvelighed efter tid og liv. For Højfeldt har hans praksis ændret sig meget i løbet af den sidste periode og udvikler sig mere og mere omkring konceptet med at illustrere et emne fra mange forskellige vinkler og medier.

Jeg undersøger forholdet indefra og forholdet mellem mennesker. Jeg kritiserer, hvad samfundet får os til at glemme. Jeg kritiserer, hvad vi er blevet. Jeg leder efter en måde at leve på i disse tider. Jeg vil have dig til at føle! 
— Rasmus Højfeldt
 

 

Højfeldt stræber efter at skabe en samling af mange forskellige dele, som alle skaber associering til det nøjagtige emne, han arbejder med. Han mener, at kunsten er forsøget, og at kunsten ikke har noget korrekt eller endeligt svar. "Jeg vil have folk til at tænke, fortolke og føle uden brug af ornamenteret æstetik eller salgsfremmende funktioner”, siger han. Han bruger materialer, som tiden ikke har ødelagt. Alt efterlader et spor, og forbruget har konsekvenser både for nutiden og fremtiden. Skørhed fascinerer ham, og det inspirerer ham i hans seneste arbejde, og intet er så skrøbeligt som tiden. Højfeldt koncentrerer sig om klassiske kunstemner, men han reflekterer stadig over den nuværende tid, hvor han navigerer og observerer.

 

Højfeldt siger: ”Kunst i forhold til nutiden, hvor vi lever, fascinerer mig. I disse tider er det afgørende at beskrive, konkretisere og fremhæve kunst, selvom de lette "likes" måske virker fristende. Nye generationers opmærksomhed er fragmenteret og svær at opretholde. Kunst kæmper for opmærksomhed mod sociale medier og andre hurtige og lette indtryk, men kunst er efter min mening stadig bedre end disse medier på grund af sin historie og dybde.” Dette efterlader ham med et sentimentalt behov for at arbejde med begrebet tid og visualisere den letfordærvelige moderne verden ved at skabe.

"Jeg frygter mit eget forfald, derfor skaber jeg. "han siger.

 

 Læs flere indlæg

Hanna Ilczyszyn | SPLISH
Hanna Ilczyszyn

James Tailor | SPLISH
James Tailor

Nanna Riis Andersen | SPLISH
Nanna Riis Andersen