Tracey Slater

Tracey Slater SPLISH Art Gallery.jpeg

 

Tracey Slater er en britisk samtidskunstner. Hun er født i 1983 og arbejder i sin hjemby Derby, hvor hun også har atelier.

Efter sin eksamen med en “First With Honours” (bliver tildelt elever med gode karakter) i Illustration blev hun desværre syg og var ikke i stand til at tegne eller male i et par år. Dette havde en enorm indflydelse på hendes praksis.

”Jeg har en følelse af frihed, som jeg aldrig har oplevet før. Det uperfekte er kernen i alt mit arbejde. For mig er det ren glæde og nysgerrighed at lege med forskellige medier og sætte mit præg og personlighed i værkerne”.

Hendes værker er hovedsageligt baseret på at udforske tegninger og malerier. Hun finder inspiration i gamle fotos og bruger dem til at skabe linjer. Hun vågner tit op og går direkte i sit hjemme-atelier, finder gamle billeder til inspiration og begynder at tegne eller male.

Jeg nyder at forvrænge og manipulere kroppe og ansigter. Jeg synes, at det uperfekte er smukt. Synes, det føles mere reelt og ægte. Jeg kan relatere mig til dem. Intet er perfekt, så hvorfor søge det? Jeg omfavner tværtimod det uperfekte 
— TRACEY SLATER
 

”Processen er en blanding af hastværk, ren glæde og at samle et puslespil. Jeg lader stregerne være, hvad de vil være. Jeg leger, griner, lukker nogle gange øjnene for at se, hvilken nye og spontane former, jeg ser”

Traceys streger er rå og fulde af liv. Du kan mærke de legene strøg på lærred. Hendes kunst har tit elementer fra sit eget personlige liv. Det kan fx handle om hendes bedstemor, et gammelt tæppe eller tapet, hun husker fra sin barndom.

“Jeg nyder at forvrænge og manipulere kroppe og ansigter. Jeg synes, at det uperfekte er smukt. Synes, det føles mere reelt og ægte. Jeg kan relatere mig til dem. Intet er perfekt, så hvorfor søge det? Jeg omfavner tværtimod det uperfekte”

 Læs flere indlæg

Hanna Ilczyszyn | SPLISH
Hanna Ilczyszyn

James Tailor | SPLISH
James Tailor

Nanna Riis Andersen | SPLISH
Nanna Riis Andersen