Gary Komarin

Gary Komarin SPLISH NOW Art Gallery Sale.jpg
 

Gary Komarin er født i New York City i 1951 og er søn af en tjekkisk arkitekt og østrisk forfatter. Han er på mange måder en risikotager og betragtes som en moderne mester indenfor abstrakt kunst. Komarins farvrige malerier er af høj kvalitet, fordi de fluks fanger seerens øjne, og skaber et tidsløst øjeblik. 

Selvom jeg voksede op i Manhattans hårde gader, er jeg ofte vendt tilbage på landet efter at have besøgt mange storbyer omkring i verden.
— GARY KOMARIN

Komarin har udstillet en del i USA, Storbritannien, Europa og Asien. Han vendte for nylig tilbage fra en soloudstilling på Musee Kiyoharu i Japan.

I 1996 blev Komarins værker vist på en vigtig udstilling på 41 Greene Street i New York, hvor hans arbejde hang side om side med kunstnere såsom: Jean-Michel Basquiat, Philip Guston og Bill Traylor.

Gary Komarin blev inviteret til at vise i en katalogudstilling med Robert Motherwell og Sir Anthony Caro i Dublin i 2009. Et af malerierne i denne udstilling blev for nylig købt af Museo d'Arte Contemporanea di Roma.

I 2016 blev Komarin inviteret til at udstille med Joan Mitchell og Manuel Neri i Denver.

I 2016 skød, producerede og instruerede en 60 minutters producent, Harry Moses, en kort dokumentarfilm om Gary Komarin med titlen “The Painter's Path”. Film kan ses her.

 

 

Der er skrevet artikler og essays om Komarins arbejde, der er publiceret i blandt andet: New York Times, Art in America og Arts Magazine.

Gary Komarin bor og arbejder i et hus og atelier i de skovklædte bakker i Roxbury, Connecticut.Læs flere indlæg

Hanna Ilczyszyn | SPLISH
Hanna Ilczyszyn

James Tailor | SPLISH
James Tailor

Nanna Riis Andersen | SPLISH
Nanna Riis Andersen